Stadsdelar i Brooklyn


Stadsdelar i Brooklyn


Det som gör Brooklyn så intressant är den enorma blandningen av minoritetsgrupper med olika bakgrund. Samtidigt är det ännu inte lika exploaterat som inne på Manhattan vilket gör att man fortfarande kan hitta det genuina New York City och Brooklyn.

 

Tidigt flyttade många ryssar till Brooklyn och de slog sig ner i Brighton Beach och de omkringliggande kvarteren. Än idag så märker man detta tydligt och populärt brukar man kalla stadsdelen ”Little Odessa”. Ett annat östeuropeiska land nämligen Polen har även många ättlingar boende runt Greenpoint i norra delen av Brooklyn och platsen har fått namnet ”Little Poland”.

 

Den kinesiska kulturen är utspridda över hela Brooklyn men koncentrerad runt Sunset Park där liver domineras från det stora landet i öst.

 

Letar man efter en god pizza så kan man åka till de italienska kvarteren i Dyker Heights och Bensonhurts. Restaurangerna och pizzeriorna drivs av många italienska ättlingar som verkligen kan göra en amerikansk-italiensk pizza.

 

Bay Ridge är utgångspunkten för den arabiska befolkningen, här finns flera restauranger och moskéer. Den karibiska och afrikansk-amerikanska befolkningen finns utspridda över hela Brooklyn och har inget särskild stadsdel där de kraftigt dominerar.

 

De olika kontrasterna som uppstår mellan de olika kulturerna gör en otroligt spännande stadsbild, där man kan åka jorden runt genom att bara gå runt på Brooklyn.