Berömda personer ifrån Brooklyn


Berömda personer ifrån Brooklyn


Det finns ett stort antal berömda personer som kommer ifrån Brooklyn och stadsdelen har uppfostrat många av de kulturpersonligheterna och kändisar som vi idag förknippar med staden New York. Listan kan göras otroligt lång med här kommer ett axplock av några som man bör känna till.

 

Woody Allen

Den judiska filmskaparen har gjort några oförglömliga skildringar om New York. Man kan näsan säga att staden har spelat en biroll i många av hans filmer. Han föddes den 1 december 1935 i Flatbush, Brooklyn.

 

David Blaine

Illusionisten David Blaine föddes i stadsdelen 4 april, 1973 och han är framförallt känd för sina enormt fysiskt krävande föreställningar. I dessa utmanar han verkligen sig själv och tänjer på vad hans kropp klarar av.

 

Mel Brooks

Komikern Mel Brooks nådde närmast kultstatus under sin livstid för sin särskilda tolkning av humor som så många älskar. Han föddes 28 juni 1926.

 

Rita Hayworth

På 1940-talet så var Rita Hayworth en av de absolut största inom underhållningsbranschen. Hon spelade i många av den tidens stora filmer och gjorde sig därmed ett namn över hela världen.

 

Eddie Murphy

Den gamle Snuten i Hollywood skådespelaren Eddie Murphy är faktiskt född i Brooklyn.

 

Jerry Seinfeld

Skådespelaren och komikern Jerry Seinfeld är faktiskt född i Brooklyn trots att han förknippas så mycket med Manhattan.

 

Barbra Steisand

Underhållerskan Barbra Streisand är född i stadsdelen.

 

Mike Tyson

Iron Mike Tyson räknas av en del som världens bästa genom tiderna inom boxningen.